lördag 27 februari 2010



Idag blir det Bokrea turné ! Trotsar vilodagen och väder för att rota bland bord, bläddra i blad och fynda bland allsköns klassiker.

Tyvärr har det visat sej dom senaste åren att bokrean har en tendens att likna klädbutikernas mellandagsrea, och att en s.k klassiker inte så sällan är äldre än ett halvår, tryckt på halvtaskigt papper och inbunden som en dagstidning.

Nej, annat var det förr, som pappa brukade säga, då grävde bokhandlarna långt in bland sina gömmor och kunde rea ut de mest intressanta, vackraste och lärorikaste att läsa och titta i, och man kunde låta sig förfasas, förundras och imponeras av god litteratur, vackra band och omslag.En god vän är grafisk formgivare, hon gillar bokryggar, och jag förstår precis vad hon menar.

Men som sagt, tiderna förändras, det kommer läsplattor, du trycker dina egna böcker via små förlag på nätet o.s.v, men fortfarande kommer vi att slå ihjäl folk, steka strömming på kustenvis, se på vacker konst och konsthantverk på och inom litteraturen.
För litteraturen är ju som alla andra konst och hantverksformer, summan av våra drömmar och fantasier, visioner, kunskap, nyfikenhet och forskande, som vissa valt och gjort något riktigt stort av.
Själv valde jag färg som uttrycksmedel, AK stengodset. Allt passar inte alla, men något passar någon, men en sak har vi gemensamt allesammans, vi söker en uttrycksform, en ventil för allt vi bär på och vill förmedla, och vi upptäcker hur roligt det kan vara, men samtidigt väldans svårt.

Men ingenting är omöjligt, för låt mej till sist tipsa om en bra barnbok, "Grävlingen som ville bli bilmekaniker".
Se där, det gick säkert bra för honom också, på alla sätt och vis./eriksson

1 kommentar:

  1. Hejsan!
    Läser här några gånger i veckan. Tycker att det är jätteroligt att ni startat en blogg. Ska ordna lite reklam åt er inom bloggvärlden ;-)

    SvaraRadera