söndag 18 april 2010



Aldrig på en Söndag !

Allt började med att sol och vackert väder lockade mitt nyfikna sinne ut på kulturella äventyr. Så ut i friska luften, ett djupt andetag och så styrde jag kosan mot kulturhuset (f.d Rådhuset ), hade nämligen hört och läst att en lokal jazzgrupp uppträdde med början kl.13 på musikplanet.


En alldeles lysande start på en Söndag, först spisa lite jazz, sen en internationellt präglad buffé våningen under där Örnsköldsviks inflyttade världsmedborgare samsas om att ge oss kulinariska mästerverk från jordens alla hörn. Bestämde mej tidigt för en moussaka med vindolmar och ett glas Retzina.
Nåväl, mätt och belåten på musik och mat, tog jag backen ner, styrde in på Nygatan, numera känd som gallerigatan, ett ställle som sjuder av liv, rörelse och kreativitet.

Gav några spänn till en gycklargrupp som utförde ett makalöst halsbrytande balansnummer, ja tänk vad dom kan. In på ett galleri (det finns några att välja på som sagt ) där det var en samlingsutställning med krukmakare från hela Norrland, fantastiskt fint.

Iväg igen och nu till museét, en kaffe latte i allmogebaren och så måste man passa på och göra ett alster i form av blyertsteckning, dom hänger nämligen upp teckningarna på väggen en vecka. Utställd en vecka på museum, inte illa av en glad amatör.

Oh, vad jag älskar den här staden, finns så mycket att göra och vara delaktig i om man är musikaliskt och konstnärligt intresserad, tycker faktiskt lite synd om alla idrottsintresserade, men deras tur kommer nog också.
Så till mitt sista besök för dagen, men det jag mest sett fram emot. Dom fantastiska konstnärerna på Kulturfabriken har Söndagskroki med nakenmodell för såväl allmänhet som konstnärliga yrkesutövare, jätteroligt, och hjälp får man.
Lommar lite senare hem till Dalgatan, helt slutkörd i kropp och själ, men överlycklig över alla möten och intryck som berikat dagen.

Somnar men vaknar, somnar om och inser att i drömmarnas värld är allt möjligt, men föga troligt./eriksson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar