söndag 2 maj 2010


Nu var det några dagars sedan vi bloggade, alldeles för länge känns det som. Senast i bloggen var det AnnaKarin som frågade sig själv och alla vi andra vem och vilka vi skapar för, ett alltid lika aktuellt spörsmål som förmodligen har stöts och blötts sen urminnes tider.
Hur som haver, så råkar jag ju veta vem AnnaKarin just nu färdigställer en beställning till, det är....(så kul och vara hemlig ibland..:) nåt som angår oss alla. Därför detta dröjsmål på bloggen, det är mycket nu.

Men när väl kvällen kommer så finns det ibland lite tid över till en bra bok. Tycker mycket om att läsa och lyssna på böcker, det går liksom i vågor, ibland är det bilderböcker som gäller just nu skönlitteratur i form av "Just Kids " av Patti Smith. Självbiografiskt tidsdokument av bästa sort, rekommenderas!
I boken beskriver hon hur många gånger ödet bestämt livets färdriktning, men också hur hon fått kämpat sig till det hon är idag. Mycket av det hon beskriver känns igen, och jag tror många med mej har samma känsla, är det ödet som styr, eller om människan är summan av sina val.

Själv så har jag nog känslan av att stå någonstans mittemellan dom båda argumenten, att ödet många gånger kommer med alternativen och du själv får stå för valet, men som filosoferna säger; "att inte välja är också ett val".
Nu ska jag inte knorra till det mer, för hur än det är så måste vi till syvens och sist visa något vi skapat eller gett uttryck för, när vi står där i avgörandets stund, och förhoppningsvis adderat alla steg vi gått och intryck vi fått. Vid den tidpunkten har nog ödet gjort sitt har jag en känsla av. Det kommer att visa sig senare om inte annat, när AnnaKarin är klar med sin "beställning".
Böcker är bra som sagt, men inte allenarådande, för;

"Ett gott glas vin förtär ängslan och uppmuntrar hjärtat.
den som oupphörligen hänger i boken, blir blek, mager och vurmaktig,
men den som ibland bryter av och tager sig ett glas, gör väl mot sig själv
och friskar upp sinnet.", tyckte självaste Carl von Linné /eriksson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar