måndag 1 november 2010




Nu har jag snöat in på fallfärdiga, ödelagda hus som bara står där och väntar på att vittra sönder fullständigt, eller bli ett rivningsobjekt och bana väg för något nytt objekt.
Såg nämligen en mycket vacker bild på ett öde land och ett övergivet hus, lite ensamt för sig själv, men med en patina som berättade allt och ingenting om dom som byggt, varit boende och med råge använt sig av det, på alla sätt och vis.
Spänningen ligger ju lite i det osagda och odokumenterade, det man inte vet, men gärna fantiserar om och formar till en egen detektivgåta som helst inte ska få någon lösning. Vem byggde, och varför, och där!!??
Fick därför en lidnersk knäpp, och påbörjade en nybyggnad av ett ödehus med ett fallfärdigt patina som får fantasin att gå igång. Problemfritt?, inte alls..., men roligt med en spännande utmaning, lite som att göra en deckare eller en romans i stengods som betraktaren själv har möjlighet att utveckla.
Såg en fantastiskt fin utställning på Gävle konstcentrum i somras, som visade den rolige, underfundige och skicklige illustratören Chris Wares arbeten.
Mycket fin som sagt, men där fanns ett verk som visade ett hyreshus i snitt, med kommentarer i olika rum, av och med olika företeelser och aktiviteter hyresgäster har för sig, allt från kärleksgnabb till ändrade tapeter, antal försäljare, ägare, fester och olika maträtter, åldersskillnader och orgasmer och mycket mer......


Hmm.., blir nåt att ta tag i det..., dags för lite research..:)/eriksson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar