söndag 31 oktober 2010


Spelade spel igår, en rolig och träffsäker frågesport om att bete sig "typiskt svenskt", på gott och ont.
Lingon,lådvin och långkalsonger hette det, rekommenderas varmt nu när höstmörkret tränger sig på och första blötsnön har kommit. Levererar två frågor här: "Tycker du om att få oanmälda besök av släkt och vänner?", och: "Skulle du gå med på en deal där du fick 500.000kr om det samtidigt automatiskt innebar att den person du tycker mest illa om fick 20 miljoner kronor", och så fortsätter det, skoj som sagt och igenkännande...
Sen vete väl tusan vad som egentligen är "typiskt svenskt". Kan tycka att ord som civilkurage och socialt engagemang borde vara det i större utsträckning.
I ett land som får allt fler hemlösa, utvisar sjuka barn och där grannar kan ligga döda i månader, borde vi alla, göra och ta emot oanmälda besök från släkt, vänner och grannar, oväntat blir ofta roligt, och så kan man få sig en kopp espresso, om man har tur!
Kanske bidrar jag något den här veckan då jag är hund, kanin och akvariefiskvakt en vecka. Nära till Godset ett par dagar, har lite projekt på G som kräver lite och då kan jag ju stanna till lite extra. Sen har vi ju sällskap av varandra, även om akvariefiskarna inte utmärker sig som sällskapsdjur precis. Men fina är dom, neontetrorna, guppies och allt vad dom heter.

Har tagit upp akvarellfärgerna igen, har haft det svårt med dom, alltid! Dom kräver mer av en, och lever sina egna liv på nåt sätt, även sen dom lämnat penseln. Oljan är mer "lydig", och gör mer som man säger, oftast i allafall.
Så känns det, men nu har jag gett mej tusan på, att åtminstone få lite hum om hur de fungerar, och sen får vi se vad det blir av det. Kul är det, mitt i allt....:)

"När konst fodrar en förklaring, är det alltid något skumt med den"./eriksson


P.S En fråga till: "Händer det att du stör dig på människor som står stilla i vänstra "filen" i rulltrappan så att du måste harkla dig för att dom ska flytta på sig?"D.S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar