torsdag 11 november 2010


Nu är det julpyntat på Keramikverkstan, och allt är som alltid gjort med massor av smör och kärlek...
Alldeles för tidigt, men för att tala i börstermer, marknaden kräver det.., och vi också för att i slutändan hinna med allt annat som hör juletider till.
Nya spännande ting och kreativa upplevelser utlovas när ni väl besöker oss. Kräver en del i tid och material, att ständigt utforska och pröva sig fram från tanke till färdig gestalt, därför som sagt en tidig julpynt.
Annars är jag väl en motsägelsefull traditionalist som bejakar nytänk och kreativt mod, men förbannar varje ansats till att ändra på våra inkörda traditioner med bestämda datum.
Ve den som suger ur en kräftklo innan Kl. 17.00 den första Augusti, och må den ruttna i en trätunna, den som öppnar en burk av den ädla surströmmingen innan den tredje Torsdagen i Augusti. För att inte tala om fettisdagen, med sina semlor, som idag är snart sagt vanligare än kanelbullar. Ur led är tiden, och man kan krasst konstatera att vår herre fått ge sig på många fronter för marknadsanpassad konsumtion.
Det är väl den där magin man inte vill ska försvinna, att man förväntansfull och sprickfärdig av nyfikenhet, försöker hitta en liten springa i brunpapperet så man kan skymta Julskylten.
Eller rasslet från svarta kräftor , där man satt på pakethållaren och blåhöll plåthinkarna, samtidigt som gomseglet kände sörplet från klorna i dill...mmm.
Några dagar till har vi kvar på denna blogg, sen flyttar vi över till en ny och fräschare, ska bli spännande.Glöm nu inte vår Julmarknad, som likt en tjurig surströmming har premiär alltid på samma datum, den 3:e Advent.
För det är väl trots allt som Alf Henriksson tolkar det:


"Det blir som det blir, när det är som det är.
Det är som det är,när det var som det var. Det
var som det var, när det blev som det blev. Faran
är att det blir som det var."/eriksson

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar